maandag 6 mei 2019

We zijn vertrokken!!


We hebben er lang naar uitgekeken, maar vanmorgen was het dan eindelijk zover. We stonden al vroeg paraat op de speelplaats en keken nieuwsgierig uit naar de komst van de bus. De sfeer zat er meteen al goed in toen we allemaal ons plekje in de bus hadden gekregen.

De rit naar Couvin was lang maar aangenaam door een leuke film.

Aangekomen in Couvin hadden we natuurlijk grote honger.
De boterhammetjes die deze morgen met veel liefde voor ons werden klaargemaakt, werden met minstens evenveel liefde en grote overgave opgegeten.


Na onze lekkere lunch bezochten we "Les grottes de Neptune".
De bekwame gids wees ons op knappe stalactieten en stalagmieten die 1 cm per eeuw groeien.
Na een ondergrondse wandeling mochten we zelfs in kleine bootjes stappen die ons over een riviertje terug naar de uitgang brachten. Een geweldige ervaring.Na dit geweldige bezoek stonden alle neuzen wel richting Heer-Sur-Meuse. Snel terug de bus in, dus! Na een half uurtje arriveerden we op het domein Massembre.
Even een vieruurtje en wat ravotten in de speeltuin.Daarna was het tijd om de kamers in orde te maken. Schoenen in het rek, toiletgerief in de badkamer, kleren in de kast, en het beddengoed op het bed. Na een deskundige uitleg (dat grijze stuk met die rekkers moet van onder, dat andere stuk stof met dat gat in dient om je dekbed in te steken!) lukte ook dat bij iedereen. We kregen er alweer honger van.

Geen nood, het avondeten volgde snel. Maar eerst maakten we een korte wandeling over het terrein.
Dan snel naar het restaurant.
We lieten de aardappelbolletjes met vlees en appelmoes goed smaken. Na het avondeten zijn we aan het knutselen gegaan. We maakten een een leuke sleutelhanger. Het zijn weer hele mooie poppetjes geworden.Bijna bedtijd ... Pyjama's aan, tanden poetsen, en nog even gezellig samenzitten in de living voor een verhaaltje. Meester Bart vertelde ons over Willem Tell.


Na het verhaal was het tijd om te gaan slapen. 
Ondertussen zijn in alle kamers de lichten uit, oogjes toe en de snaveltjes dicht ... of toch in bijna alle kamers ...


Morgen zijn we er weer met een verse update!

Slaapwel en tot morgen!